Традиційну прес-конференцію після засідання погоджувальної ради проводив Перший заступник Голови ВР Геннадій Васильєв, який задовольнив журналістську допитливість щодо вступу України до ЄЕП (Росія, Україна, Білорусь, Казахстан) тим, що він «свідомо за єдиний економічний простір», але треба не випереджати події, а «подивитися, що нам запропонують».

Багато запитань було щодо долі Кримінально-процесуального кодексу з огляду на те, що Геннадій Васильєв очолює робочу групу з його укладання. «Аргументи, що кодекс приймати не можна, що це тридцяті роки, — сказав Геннадій Васильєв, — розсипаються, щойно мова заходить про конкретні зауваження».
В Україні щороку реєструють майже 500 тисяч злочинів, зокрема тяжких: убивства, пограбування, згвалтування. Народні депутати з опозиції про це не кажуть, натомість наголошують на тому, що хтось когось переслідує, хтось за кимось стежить. «Ми вибудовували кодекс таким чином, щоб урівноважити — винуватець має бути затриманий, але його права не повинні бути порушені. Так само, щоб були гарантовані права потерпілого. «Я ніколи не піду на те, щоб приймати кодекс на догоду будь-кому», — запевнив Геннадій Васильєв, додавши, що цього тижня робоча група збереться на чергове засідання. Від народних депутатів надійшло більш як 2000 пропозицій, 70 відсотків із них враховано.
Про політичні реформи Геннадій Васильєв сказав, що він підписався під останнім узгодженим документом —проектом закону про внесення змін до Конституції, хоча не з усіма його пунктами солідарний. Зокрема, якщо буде впроваджено пропорційну систему на виборах, він проти закритих партійних списків, коли виборці не знають, за кого вони голосують персонально. Але, переконаний Геннадій Васильєв, зміни до Конституції — це єдиний вихід із становища, що склалося: Президент сам по собі, парламент сам по собі.
Журналісти запитали: чи вірити чуткам про те, що Генеральний прокурор Святослав Піскун йде у відставку, а Геннадій Васильєв займе його місце? Перший заступник Голови ВР відповів, що чутки народилися після того, як Генпрокурор надіслав до парламенту письмову інформацію про забезпечення законності у державі замість того, щоб зробити це персонально у сесійній залі, на чому наполягають народні депутати. «Є питання, прийди поінформуй», — сказав Геннадій Васильєв, — і не треба бігати, а Піскун бігає туди-сюди. Не треба бігати».
Завершив прес-конференцію Перший заступник Голови ВР повідомленням, що проект Держбюджету-2004 надійшов до парламенту і його розглядає профільний комітет. Є проблеми. Держбюджет збільшено на 6 млрд. грн., видатки — на 6,5 млрд. грн. Мінімальна зарплата становитиме 237 грн. Отже, у першу чергу необхідно тарифікувати витрати в країні на зарплату відносно цього мінімуму і розширити податкову базу.