Учора поминали журналістів. Тих, хто загинув під час виконання своїх професійних обов’язків. Чому вчора? Бо три роки тому в цей день зник наш колега Георгій Гонгадзе, чиє тіло знайшли через багато часу в лісі під Таращею.

Убивство Георгія спричинило значний резонанс і потрясіння. Різні політичні сили використовували його у власних цілях. І нині триває те саме.
Мітинги проходитимуть протягом дня. У столиці. І не тільки. На тому місці, де знайшли тіло Георгія, біля Таращі, сьогодні встановлять пам’ятний хрест. У Львові проведуть акцію «Година мовчання».
Так, треба пом’янути всіх наших колег. Усіх. Знайомих і незнайомих. Зі столичних і провінційних видань. Однак чи варто влаштовувати політичне шоу заради їхньої пам’яті? Переконаний: політикам варто творити закони, які б унеможливлювали подібні випадки, а не використовувати журналістів для реалізації своїх інтересів. Боротьба за владу, хоч якими б гаслами вона прикривалася, ніколи не ототожнювалася з боротьбою за свободу слова. І це — також правда, яку дехто не хоче визнати й досі.
Вічна вам пам’ять, наші дорогі колеги! І пробачте нам, живим!