Кадрова політика у владних інститутах держави не раз була об’єктом серйозної критики. Притчею во язицех стала «коротка лава запасних», як аргумент на користь перманентного перетасовування однієї і тієї ж номенклатурної колоди. Насправді в кадрових резервах владних структур є чимало висококласних фахівців, професійний потенціал і практичний досвід яких свідчать про те, що вони можуть обіймати високі посади в органах державного управління.
Навесні 2002 року по закінченні повноважень Верховної Ради України третього скликання чимало депутатів з різних причин не змогли повернутися на попередні місця роботи, поповнивши кадровий резерв головного Управління державної служби України.
Закон України «Про статус народного депутата України» в частині гарантій трудових прав передбачає, що саме ця структура повинна опікуватися подальшим працевлаштуванням колишніх повпредів. Однак на сьогодні багато наших колег залишаються безробітними. Принаймні 68 екс-депутатів досі не змогли знайти роботу, яка відповідала б їхній фаховій підготовці та досвіду. Через це держава змушена певний час їх матеріально підтримувати.
Кілька місяців тому наша фракція звертала увагу уряду до цієї проблеми. Нам обіцяли її розв’язати. Проте фактично нічого не змінилося.
Депутатська фракція політичних партій Промисловців і підприємців України та «Трудова Україна» стурбована долею своїх колег і вважає своїм обов’язком ще раз нагадати відповідним владним структурам про необхідність виконання положень Закону України «Про статус народного депутата України» в частині гарантій трудових прав.
Ігор ШАРОВ, керівник фракції.