У ході робочої поїздки голови Державного комітету зв’язку та інформатизації Олега Яценка і керівників підприємств галузі до Дніпропетровської області делегація ознайомилася з роботою зв’язківців з управління мережами, якості послуг, технічною готовністю Дніпропетровської філії ВАТ «Укртелеком» до переходу на посекундну тарифікацію.
На зустрічах з трудовими колективами йшлося про умови праці, забезпечення засобами захисту, транспортом тощо. Листоноші, зокрема, порушували наболіле для них питання — заробітної плати. Вона все ще залишається малою, незважаючи на складність та ризикованість професії (минулого року було пограбовано сотні поштових відділень, десятки листонош стали жертвами нападників). Олег Яценко (на знімку), перебуваючи у Новомосковському поштовому вузлі зв’язку, пообіцяв розв’язати проблеми оплати праці листонош. Наразі це питання Деркомзв’язок вирішує на рівні уряду.
На робочій нараді з керівниками підприємств галузі голова Держкомзв’язку проаналізував результати діяльності підприємств, окреслив коло проблемних питань та шляхи їх розв’язання.
До речі, за технічної підтримки ВАТ «Укртелеком» нарада транслювалася в режимі on-lіne в Інтернеті, що є свідченням активного розвитку та впровадження нових технологій в Україні.
Вл. інф.