На цьому тижні, поінформував на засіданні погоджувальної ради Голова Верховної Ради Володимир Литвин, сесія має розглянути 81 питання порядку денного та прийняти рішення із 40 законопроектів, що вже були обговорені на минулих пленарних засіданнях.
У вівторок роботу планується розпочати з інформації Кабінету Міністрів про підготовку та можливі геополітичні та соціально-економічні наслідки для України підписання договору між Російською Федерацією, Україною, Республікою Білорусь та Казахстаном про створення Єдиного економічного простору.
Як зауважив Володимир Литвин, це питання давно назріло, але відкладалося у зв’язку з відсутністю в країні першого віце-прем’єра Миколи Азарова як головного доповідача. Тепер, за словами Голови Верховної Ради, передбачається для інформації та обговорення виділити до ста хвилин з повідомленнями Міністра закордонних справ Костянтина Грищенка, Міністра економіки та з питань європейської інтеграції Валерія Хорошковського, Міністра юстиції Олександра Лавриновича. Передбачається також, що в обговоренні візьмуть участь керівники всіх фракцій і депутатських груп, які засвідчать своє ставлення до підписання цього майбутнього договору.
Розглянуть народні депутати цього дня і проект закону «Про внесення змін до деяких законів України у зв’язку з прийняттям Закону «Про статус депутатів місцевих рад». У порядок денний середи винесено на обговорення проект закону про внесення змін до Закону України «Про загальні засади подальшої експлуатації і зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення зруйнованого четвертого енергоблоку цієї АЕС на екологічно безпечну систему». Ця проблема не перестає хвилювати українське суспільство, як і політична реформа. У зв’язку з цим планується обговорити проект закону про особливості процедури розгляду проектів законів про внесення змін до Конституції України, запропонований лідером фракцій СПУ Олександром Морозом. Та проект закону про порядок звернення до Конституційного Суду, розробник — народний депутат Микола Катеринчук.
Серед 40 законопроектів, що виносяться на голосування у четвер, на чільному місці доопрацьований проект закону про Державну програму приватизації та законодавчі документи, які спричинили гострі дискусії під час їхнього обговорення. Це — проекти законів про Фонд державного майна, про залізничні війська та про визначення Верховною Радою засад внутрішньої і зовнішньої політики України.
Голосуватиметься проект постанови Верховної Ради про хід виконання постанови Верховної Ради України «Про інформацію Кабінету Міністрів України про дотримання органами виконавчої влади вимог законодавства при проведенні комплексу весняно-польових робіт та заходи із забезпечення виконання законодавства при підготовці до збирання врожаю 2003 року та його проведенні» і про баланс продовольчих і фуражних ресурсів на період 2003—2004 років та заходи Кабінету Міністрів України із забезпечення продовольчої безпеки. Проект подано на повторний розгляд після доопрацювання.
Останній день пленарного тижня буде призначений звіту тимчасової слідчої комісії з питань вивчення ситуації у зв’язку з проведенням у червні 2003 року позачергових виборів міського голови м. Мукачевого Закарпатської області та забезпечення конституційних прав громадян під час виборів, фактів порушення правоохоронними органами виборчого законодавства України. Звіт, за словами лідера фракції «Наша Україна» Віктора Ющенка, має дати відповідь на запитання: «Що діє в Україні — верховенство сили чи верховенство права?»
Парламентарії також розглянули проект закону про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо несумісності депутатського мандата).