Минулої суботи в Тетієві поновив роботу хлібозавод. Досі в райцентр, як і в район, хліб завозили — з Києва та Білої Церкви. Тепер є свій.

Назвали люди це підприємство «депутатським»: його відкрито завдяки зусиллям нашого народного депутата Григорія Бондаренка. Під час виборчої кампанії всюди скаржилися на те, що хліб завізний, тому дорогий і несвіжий. Бондаренко зобов’язався розв’язати цю проблему.
Вдалося залучити до не дуже прибуткової на сьогодні в Тетієві хлібопекарської справи ТОВ «Продальянс» — як виробника і банк «Надра» — як кредитора. Підключилася місцева влада — обласна, районна. І ось настав очікуваний час: перша випічка...
Досі купували буханець навіть за дві гривні. Завезений хліб був найдорожчий в області! Свій коштує гривню дві копійки. Але перша випічка — з торішніх запасів борошна. Згодом буханець коштуватиме дорожче, обіцяють — гривню десять копійок. І що важливо, власний хліб гарячий, смачний.
Потужність першої черги хлібозаводу — 2,5 тонни на добу. Перспективу визначать споживачі. В районі водночас продаватимуть і власний хліб, і завізний. Якому буде віддано перевагу, той і залишиться. Сподівання, зрозуміло, на власне виробництво. Його планують нарощувати і випікати в майбутньому щодоби 10—15 тонн продукції. В широкому асортименті. І розраховують виробляти її не лише для свого району, а й для сусідніх, для найближчих сіл Вінниччини.
Тетята МІЦІНСЬКА, редактор районної газети «Тетіївська земля».
Київська область.