У місті Лева відзначили Христове Воскресіння — з традиційним освяченням пасок, але без традиційного фестивалю «Великдень». У центрі міста за багаторічною традицією працював святковий ярмарок — кілька десятків оригінальних дерев’яних будиночків, де можна купити вироби народних умільців. 

А прикметою цьогорічних святкувань стали численні майстер-класи з писанкарства. Один із них відкрився у Національному музеї, де це мистецтво освоювали переселенці з Криму. Більшість із них робили писанки вперше у своєму житті.

Гостей приймав і Український католицький університет, який з 2010 року проводить акції для студентів зі Східної, Центральної та Південної України. За словами одного з організаторів свята Любомира Лещука, цього року до них приїхало близько двохсот студентів із Харкова, Запоріжжя, Донецька, Луганська, Одеси та Криму. Це — приблизно втричі більше, ніж зазвичай!

А вже в понеділок гості міста та львів’яни разом відзначали обливаний понеділок.

Ще одна важлива подія у духовному житті міста — напередодні Великодня до Львова чартерним літаком з Єрусалима доставили благодатний вогонь —  спеціально для цього на Святу Землю вирушила ціла делегація священиків. Вони супроводжували цінний вантаж протягом кількагодинної подорожі. Потому лампадки з благодатним вогнем встановили біля старого термінала Львівського аеропорту, де всі бажаючі могли запалити від нього свою свічку.

Між іншим, до свята львів’яни підготували ще й великодні кошики для українських військових, які несуть службу в екстремальних умовах. Крім традиційних подарунків, за кошти, зібрані працівниками львівських університетів, судів та органів місцевої влади, для прикордонників було придбано екіпірування — 150 бронежилетів, а також засоби автономного живлення, намети, спальні мішки та інші речі, необхідні для несення служби.

Львів.