Перше засідання Міжпарламентської асамблеї Україна—Польща відбудеться у Києві 13—14 жовтня. Про це домовлено під час візиту голови української частини МПА Україна—Польща, заступника Голови ВР Олександра Зінченка до цієї країни. У засіданні візьмуть участь глави обох парламентів. Під час зустрічі Олександра Зінченка з Маршалком Сейму Мареком Боровським співрозмовники дійшли згоди щодо проведення першого засідання двома частинами, які буде присвячено політичним та економічним питанням співпраці. Перша частина матиме робочу назву «Україно-польські стосунки після розширення ЄС 1 травня 2004 року», друга — «Економічна співпраця України та Республіки Польща: стан, проблеми і перспективи».
Необхідно, щоб МПА «відрізнялася від аналогічних форм співпраці більш технологічним, інформативним та візуальним рівнем матеріалів, запропонованих до її роботи, — зауважив заступник Голови ВР. — Це вкрай доцільно з урахуванням того, що наступний рік буде Роком Польщі в Україні».
Олександр Зінченко зустрівся також із заступником Маршалка Сенату, головою польської частини МПА Україна—Польща Іолантою Данеляк, головою Європейської комісії Сейму Юзефом Олексою. Пан Олекса заявив, що є прихильником «східного виміру» євроінтеграції, але водночас зауважив: від активності України залежить її «присутність в євроінтеграційній тематиці».
«Ми не повинні залишитися сам на сам з факторами та ризиками після 1 травня 2004 року, — зазначив Олександр Зінченко. — І в цьому ми вбачаємо головні напрями нашої діяльності в рамках Міжпарламентської асамблеї Україна—Польща». «Інтеграція — це не політичний туризм, а насамперед бажання та практичні повсякденні кроки до досягнення цієї мети».