На цьому наголосив Віце-президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден під час зустрічі з керівниками парламентських депутатських фракцій та груп (на знімку). Сторони обговорили сучасну політичну ситуацію в Україні, зокрема, питання якнайшвидшої реалізації Женевської угоди.

Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок зауважив, що ситуація на південному сході України свідчить, що Кремль підтримує терористів, які загрожують Україні, а в майбутньому можуть бути небезпечні для всього цивілізованого світу.

«Росія фактично мріє про відновлення Совєцького Союзу і прагне федералізації України. Очевидно, що за старою формулою Кремль вважає своїм головним геополітичним ворогом НАТО, США та практично увесь цивілізований світ. Україні сьогодні потрібна військова, фінансова та консультаційна допомога США. Українській владі також важливо зберегти енергетичну безпеку держави, здійснити конституційну та судову реформи і, звісно, ухвалити закон про проведення люстрації в Україні, якого вимагає суспільство», — цитує Олега Тягнибока прес-служба партії.

У свою чергу Джозеф Байден зазначив, що Сполучені Штати підтримують демократію, єдність, суверенітет і територіальну цілісність України. «Нині необхідно якнайшвидше реалізувати Женевську угоду щодо України. Але якщо Росія і надалі здійснюватиме неконструктивні дії, то очевидно, що світова спільнота матиме право застосувати нові санкції. Українській владі потрібно підтримувати національну єдність і успішно провести конституційну та інші реформи з урахуванням перспектив і побажань усіх українців», — зауважив Віце-президент США.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.