Справа із розслідування вбивства журналіста Георгія Гонгадзе «дуже близько підійшла до свого завершення». Про це, як повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна», заявив на засіданні тимчасової слідчої парламентської комісії заступник Генерального прокурора України Віктор Шокін. За його словами, нині у розшуку перебувають кілька осіб, котрих підозрюють у причетності до вбивства Г. Гонгадзе. В. Шокін відмовився назвати прізвища цих осіб в інтересах слідства. І зазначив, що Генпрокуратура встановила ще не всіх організаторів та замовників убивства журналіста.
Однак у парламентської тимчасової слідчої комісії інша думка. Як заявив журналістам її голова, народний депутат України Григорій Омельченко, комісія прийняла одностайне рішення, в якому визнала організаторами злочину вищих посадовців держави і постановила, щоб Генеральна прокуратура порушила проти них кримінальну справу. Комісія направила зібрані докази у справі Г. Гонгадзе до Генпрокуратури.
Г. Омельченко також назвав журналістам прізвища людей, що фігурують як викрадачі Г. Гонгадзе у листах колишнього міліціонера Ігоря Гончарова, оприлюднених після його смерті. У цих листах, фрагменти яких зачитав депутат, згадуються Президент, прізвища екс-міністрів внутрішніх справ Юрія Кравченка, Юрія Смирнова, працівників СБУ. Г. Омельченко запевняє, що вже готові експертні висновки, які підтверджують авторство записів І. Гончарова.
У свою чергу заступник Генпрокурора не вірить передсмертним листам колишнього міліціонера І. Гончарова. В. Шокін повідомив, що він особисто допитував І. Гончарова, і на допиті той сказав, що справді знає, де схована досі не знайдена голова вбитого журналіста Г. Гонгадзе. Але коли І. Гончарову запропонували захист свідка у цій справі, а потім дати свідчення — він, за словами В. Шокіна, відмовився.
Ще одну резонансну справу — про вбивство директора телекомпанії «ТОР» Ігоря Александрова — нині також передано для розслідування до Генпрокуратури. Як повідомив заступник Генпрокурора, вже створено відповідну слідчу групу та встановлено осіб, причетних до цього злочину. Нині вони перебувають у розшуку.