Велика група студентів з вузів окупованого Криму прибули на Херсонщину і звернулися до місцевої влади з проханням сприяти їх переведенню в державні вузи та медичний коледж обласного центру. Хлопці та дівчата, які навчаються на другому-п’ятому курсах вишів Севастополя, Сімферополя та Керчі просять прийняти їх до Херсонської морської академії, аграрного й технічного університетів, а також до медичного коледжу. І така можливість є.
Директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Херсонської облдержадміністрації Андрій Яценко повідомив, що прохання юнаків та дівчат про «бюджетні» місця знайшли змогу задовольнити. Тим, хто цього потребував, уже надали гуртожитки, інші поселились у рідних та близьких. Складніше зі стипендіями: стипендіальні фонди вузів обмежені, і на додаткових «споживачів» не розраховані, тому Департамент уже звернувся до Міністерства освіти і науки України з проханням про надання для цього додаткових коштів з державного бюджету.
На запитання, чому відмовилися продовжувати навчання в Криму, більшість студентів, які попросили про переведення, відповідають однаково. Після отримання дипломів на окупованому півострові роботи для них не буде. А шукати її у Росії вони не збираються, заздалегідь пов’язуючи своє життя та кар’єру тільки з Україною.