У Миргороді відбувся «круглий стіл» «Проблеми функціонування ЗМІ в сучасних умовах» за участю голови Національної спілки журналістів України Ігоря Лубченка.
Голова НСЖУ відстоював своє бачення стратегічної теми — концепції роздержавлення комунальної преси. Хоча робив це не дуже переконливо. Втім, його позиція стосовно проблем кадрового поповнення, налагодження взаємовигідної співпраці з підприємствами Укрпошти, взаємозв’язків із владою, читачами звучала гостро й злободенно.
Кілька днів потому голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Микола Томенко відвідав семінар «Україна в європейських процесах. Аспекти діяльності ЗМІ». Головною темою його виступу стали саме українські ЗМІ в світлі європейських стандартів. Микола Томенко застеріг від необачних кроків з питання роздержавлення ЗМІ і наголосив, що ця актуальна проблема постійно перебуває в полі зору Верховної Ради.
Голова парламентського комітету поінформував також про законотворчу діяльність очолюваного ним комітету — роботу над законами про цензуру, рекламу, Національну раду з питань телебачення тощо.
 
Полтавська область.