У фіналі міського конкурсу «Майбутнє починається сьогодні», що відбувся у Вінниці, звання «Лідер учнівського самоврядування-2014» виборола учениця 11-А класу загальноосвітньої школи №32 обласного центру Марія Герлєй.

Конкурс «Майбутнє починається сьогодні» ініціювала міська влада Вінниці. «Майбутніх лідерів держави треба шукати і готувати ще в стінах школи, — каже начальник відділу у справах молоді та туризму Вінницької міськради Руслан Анфілов. — На мою думку, великим недоліком у навчально-виховній системі є те, що у школах не приділяють увагу виявленню учнів з якостями лідера. Тому й нарікаємо на брак серед політиків людей, здатних повести за собою інших. На рівні нашого міста вирішили проводити традиційні конкурси «Лідер учнівського самоврядування». Крім того, щороку відзначаємо нагородами міського голови кращих учнів і студентів не тільки за знання, а й за перемоги в різних видах творчості, спорті».

Конкурс «Майбутнє починається сьогодні» проходив у два тури. У першому визначали фіналістів у всіх школах міста, у другому вони виборювали між собою першість, демонструючи організаторські здібності та презентуючи свою діяльність на посаді президента шкільного самоврядування.

— Переможці таких конкурсів залишатимуться у полі зору міськради, — наголошує Руслан Анфілов. — Це резерв кадрів. Будемо стежити за їхнім подальшим навчанням, а після закінчення ВНЗ пропонувати роботу в органах самоврядування та виконавчої влади.

 

Вінниця.