Минулий недільний день мешканці гарного козацького села Мечиславка, що в Ульянівському районі Кіровоградської області, а також численні гості з ближніх і дальніх країв запам’ятають надовго. І насамперед тому, що до рідного села, до старенької мами з благородною місією — відкрити дитячий садок — прибув депутат Верховної Ради України Михайло Поплавський. Як і личить співаючому почесному ректору національного вузу, приїхав не сам, а з почтом артистів, пишучої братії та цінними й корисними подарунками.
Імпровізована прес-конференція народного депутата з представниками ЗМІ розпочалася ще перед в’їздом до села, у щойно збудованому трьома братами Поплавськими готельному комплексі «Ятрань». Там газетярі, теле- і радіожурналісти у невимушеній обстановці мали змогу одержати відповіді на всі запитання. А на своїй малій батьківщині, виступаючи перед земляками, котрі очікували гостей біля відремонтованого з його ініціативи двоповерхового дитячого садка, він сказав:
— Цей садок, який нині готовий прийняти до сотні діток з Мечиславки і ближніх сіл, працюватиме цілодобово протягом року. Тут створено всі умови для найкращого проживання і навчання за новітніми технологіями. Сподіваюся, що після садка юні мечиславці успішно закінчать школу, а потім зможуть поступити до Київського національного університету культури і мистецтв. Сьогодні ми відкриваємо цей прекрасний дім для малечі, а на черзі — баня і сільський Будинок культури, які маємо здати до кінця року. Отож, дорогі земляки, давайте шукати не те, що нас роз’єднує, а те, що єднає, і гуртом робити добро для людей...
По закінченні виступу Михайло Михайлович подарував садку комп’ютер, а місцевій школі — комп’ютерний клас, який зможе підключитися до мережі Інтернет.
Мечиславський сільський голова Володимир Чирка, голова Ульянівської райдержадміністрації Василь Журавель, гайворонський міський голова Микола Рябокучма дякували Михайлу Михайловичу за конкретну допомогу в оновленні та розбудові села і району, за те, що він не тільки знаходить для цього час і кошти, а й артистів, щоб зробити свято для своїх земляків. А ще прохали не зупинятися на цьому, а братися за відродження району в цілому та його культури. А наостанок Володимир Чирка під бурхливі оплески присутніх вручив голові Спілки власників земельних паїв села Мечиславка Михайлові Поплавському державний акт на право власності на землю у розмірі 2,6 гектара, що він отримав у спадок від батька.
Урочистості там, де Ятрань круто в’ється, ще довго тривали. На зміну промовцям на сцену, вдало розташовану цього теплого осіннього дня на тлі уквітчаного садка, виходили не менш бажані гості — народні артисти України Світлана та Віталій Білоножки, ансамбль народної музики «Будьмо!», народний колектив «Кралиця». Подовгу не відпускали мечиславці та гості свого земляка, який співав пісень для них та старенької мами.