Чотирнадцяту річницю від дня заснування святкував учора Народний Рух України. НРУ з`явився в 1989 році як альтернатива комуністичній партії.

 Керівники НРУ Борис Тарасюк, Геннадій Удовенко та Лесь Танюк, вшанувавши пам`ять В`ячеслава Чорновола на Байковому цвинтарі, на прес-конференції відповіли на запитання журналістів.

Вони спростували думку про втрату НРУ авторитету. —Тільки за останні чотири місяці до наших лав приєдналося близько п’яти тисяч осіб. Це — молоді люди, які мають власну точку зору,— повідомив голова Б. Тарасюк. Водночас він стверджує, що останнім часом відбувається масове звільнення рухівців з адміністративних посад. Як умову для збереження цих посад їм ставлять ультиматум — вихід з НРУ. Причина лише одна: уряд хоче послабити Рух і не дати можливості його кандидатові виграти президентські вибори.

— Наша партія, — наголошували керівники НРУ, — була й залишатиметься конструктивною опозицією до влади. Тому нинішні події не можуть проходити повз нас. Ситуація, що розгортається навколо Єдиного економічного простору, це не що інше як спроба Кремля посилити свій вплив, що призведе до часткової втрати нашого суверенітету. 

Ми налаштовані рішуче й зробимо все, аби ця угода не отримала підтримки Верховної Ради. Хоча теоретична ймовірність ратифікації є — якщо уряд натисне на парламентську більшість. Такі хитання від Європейського союзу до Євразії викликають занепокоєння навіть у європейських держав. Це може стати поштовхом до погіршення стосунків з ними, — сказав Борис Тарасюк.

Як зазначив останній, НРУ проти і пропонованих змін до Основного Закону країни.

Народний Рух, як і раніше, бореться за українську мову в державі. І мусить відстоювати українські школи, що сьогодні закриваються на українській землі, стверджує голова НРУ.