Ранкове засідання 9 вересня
Проголосувавши депутатські запити до керівників держави та центральних органів (назбиралося чимало запитів з найгостріших економічних, соціальних і правових питань), парламентарії перейшли до обговорення порядку денного четвертої сесії Верховної Ради.
Цей важливий документ, що визначатиме діяльність парламенту аж до зимових канікулів, увібрав у себе закони, повернуті для повторного розгляду з пропозиціями Президента, законопроекти, визначені Президентом України для позачергового розгляду як невідкладні, проекти законів, доопрацьовані на виконання відповідних доручень Верховної Ради, проекти актів з питань ратифікації (денонсації) міжнародних договорів та угод тощо. Поставлений на голосування порядок денний четвертої сесії напередодні схвалила погоджувальна рада парламенту. До нього внесено 836 питань.
Найбільшою кількістю з них опікується Комітет з питань фінансів і банківської діяльності — 154, Комітет з питань економічної політики, управління народним господарством, власності та інвестицій — 116, Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин — 48, Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності — 48. Це свідчення того, що чільне місце в роботі Верховної Ради посідатиме законотворча діяльність з проблем, які найбільше хвилюють українське суспільство.
Обговорення порядку денного четвертої сесії спричинило гостру дискусію та чимало пропозицій народних депутатів. Як наслідок, за проект постанови Верховної Ради про затвердження порядку денного проголосували 214 народних депутатів. Постанову не прийнято.
Парламентарії 283 голосами «за» затвердили розклад засідань ВР на нинішній тиждень і перейшли до обговорення порядку денного пленарного засідання 9 вересня, де на перше місце поставлено день уряду України. З доповіддю «Про хід виконання постанови Верховної Ради України «Про інформацію Кабінету Міністрів України про дотримання органами виконавчої влади вимог законодавства при проведенні комплексу весняно-польових робіт та заходи по забезпеченню виконання законодавства при підготовці збирання врожаю 2003 року та його проведенні», а також про баланс продовольчих і фуражних ресурсів на період 2003—2004 років та заходи Кабінету Міністрів України для гарантування продовольчої безпеки виступив віце-прем’єр-міністр України Іван Кириленко. Співдоповідь зробив голова Комітету ВР з питань аграрної політики та земельних відносин Іван Томич.
Народні депутати розпочали обговорення доповіді.