Веслування на байдарках і каное. Наступної п’ятниці о 9.30 у Києві, на водно-спортивній базі «Зеніт», що на Трухановому острові Дніпра, стартуватимуть ХІV міжнародні змагання дітей і ветеранів — майстрів веслування на байдарках і каное під назвою «Пам’ять». Вони присвячені спортсменам-воїнам, котрі віддали життя заради миру на землі в роки Великої Вітчизняної війни та під час виконання інтернаціонального обов’язку. А цього разу старти присвячено ще й 59-й річниці визволення України від фашистських загарбників.

«Голос України» надає інформаційну підтримку цьому важливому заходу.
— Щороку в змаганнях беруть участь команди з усіх куточків України, а ще з Росії, Молдови, Білорусі, Німеччини, — розповідає голова оргкомітету, директор МБО ДОСК «Мала флотилія», кандидат медичних наук, заслужений тренер України Всеслав Ковган. — Водночас це один із етапів формування юнацької збірної країни на наступний рік...
До цього варто додати, що засновником змагань є міська благодійна організація Дитячий оздоровчо-спортивний клуб «Мала флотилія». Їх підтримують численні організації, зокрема Міністерство оборони України, Держкомспорт, Київська міська держадміністрація та багато інших.
Головним спонсором цього разу виступає фірма ЛКС. У дні змагань батьки зможуть записати своїх дітей (віком від 5 до 16 років) до груп з плавання, веслування, загартування тощо на безплатні заняття. Приймають дітей не тільки практично здорових, а й таких, які мають різні порушення здоров’я. Оздоровчо-спортивну і виховну роботу проводять висококваліфіковані медичні працівники і тренери, які працюють за принципом: «Усе найкраще — дітям!».
Оргкомітет звертається з проханням до людей небайдужих: фінансово підтримати (хто скільки зможе) життєдіяльність МБО ДОСК «Мала флотилія» і зробити внесок на рахунок: N260074208, МФО - 321712, КОД N25637483 у Перкомбанку Києва.
Отже, з 12 по 14 вересня триватиме ця захоплююча і корисна подія. Працюватиме буфет. Про початок стартів першого дня вже відомо. 3 11.00 до 19.00 змагатимуться юнаки та дівчата згідно з розкладом. Другого дня спочатку (10.00—14.30) культурна програма і знайомство з Києвом, а з 15.30 до 19.00 — старти. Третього дня о 10.00 розпочнуться фінали.
Організатори щиро запрошують усіх друзів спорту відвідати міжнародні змагання «Пам’ять».