Легка атлетика 

Брюссель. Нарешті Україна дочекалася перемоги на престижних змаганнях у секторі зі стрибків з жердиною у чоловіків. Після того, як великий спорт залишив видатний Сергій Бубка, у цьому виді помітних результатів наші не здобували. А оце на завершальному етапі цьогорічної «Золотої ліги» цю сумну традицію порушив земляк пана Бубки — донеччанин Денис Юрченко. Українець посів перше місце з результатом 5,80. Це — його особистий рекорд.
Окрім того, на останньому етапі «Золотої ліги», який мав офіційну назву «Меморіал Іво Ван Дамма», відзначилася наша Вікторія Стьопкіна, котра виграла «срібло» у стрибках у висоту з результатом 1,98 метра.
У бігу на 100-метрівці у Брюсселі Жанна Блок була лише п’ятою. А перемогла американка Келлі Уайт. Щоправда, питання про вживання нею допінгу на нещодавньому чемпіонаті світу в Парижі ще не знято з порядку денного.
 Баскетбол 
Усі матчі на чемпіонаті Європи серед чоловіків у Швеції збірна України програла. Спочатку туркам — 69:77, потім хорватам — 71:90 і грекам — 73:79. Найприкріші перша й остання невдачі. У першій частині цих поєдинків українці діяли гідно, а греків у перші 20 хвилин обігрували — 39:19! Але не втримали таку величезну перевагу і дозволили суперникові наздогнати себе, а потім і вирвати перемогу. Отже, на Олімпіаді у Греції наступного року українські баскетболісти, на жаль, не виступатимуть.
 Футбол 
Уже в найближчому майбутньому товариські поєдинки у рамках УЄФА, можливо, скасують. «Ми передбачаємо швидкий кінець товариських зустрічей. Досить подивитися будь-який із цих матчів, щоб поставити запитання: навіщо взагалі вони потрібні? Футболісти або отримують травми, або грають зовсім не в тих складах, що згодом в офіційних турнірних іграх», —заявив під час зустрічі з журналістами в Женеві президент УЄФА Леннарт Юханссон.
Як вважає президент УЄФА, ці двобої часто позбавлені видовищності і не відповідають духові спортивної боротьби, притаманному футболу. Він сказав, що кількість контрольних ігор буде зменшено, хоча поки що в календарі УЄФА для їх проведення залишаться виділені дні.
Екс-тренер криворізького «Кривбасу» і запорізького «Металурга» Олег Таран днями очолив братиславський клуб «Слован». Рішення про зміну тренера було прийнято після невдалого старту команди в чемпіонаті Словаччини. Після семи турів «Слован» з п’ятьма очками замикає турнірну таблицю.
Нагадаємо, що до того, як переїхати до Братислави, Таран вважався тренером-консультантом чеського клубу «Опава». Дебют українського тренера у «Словані» має відбутися 14 вересня, коли команда зустрінеться з чемпіоном країни — «Жиліною».
 Хокей 
Чемпіонат СЄХЛ. «Сокіл» (Київ) — «Хімволокно» (Могилів). 2:4 і 2:5.
 Теніс 
Переможцем міжнародного турніру Kyіv open удруге поспіль став грузинський спортсмен Іраклій Лабадзе. У фінальній зустрічі він переграв Петера Кралета з Чехії — 6:1, 6:3.
 Бокс 
У столичному Палаці спорту відбувся великий вечір, організований «Національ бокс промоушен» (за ліцензіями Національної Ліги професіонального боксу України, президент Михайло Зав’ялов). Головною подією вечора став бій за звання інтерконтинентального чемпіона у суперважкій категорії за версією ІBF між українцем Володимиром Вірчисом та британцем Джуліусом Френсісом. Поєдинок тривав усі дванадцять раундів і завершився перемогою нашого боксера за очками.
Пояс переможця Вірчисові вручив голова Київської міської держадміністрації Олександр Омельченко.