На цьому наголошують у своєму зверненні на адресу Президента України, Голови ВР та Прем’єр-міністра представники творчої інтелігенції столиці, стурбовані «нагнітанням окремими політичними силами у засобах масової інформації соціальної напруженності у місті Києві навколо посади міського голови Олександра Омельченка».
«У місті, — переконують відомі діячі культури і мистецтва України, — створено нормальні умови для розвитку національної культури і мистецтв, для підтримки культури інших національностей, які мешкають у столиці. Галузь культури міського підпорядкування працює стабільно, забезпечується статутна діяльність творчих колективів, ведеться планова робота із зміцнення матеріально-технічної бази мистецьких закладів і відкриваються нові. Тільки цього року, наприклад, після капітальної реконструкції та реставрації відкрито майстерню театрального мистецтва «Сузір’я» і першу чергу Київського драматичного театру «На Подолі».
І це ще одне свідчення того, що Олександр Омельченко на посаді міського голови виправдовує довір’я багатотисячного загону виборців, які працюють у галузі культури і мистецтва, сказано у зверненні.