Побувавши у Львові, Івано-Франківську та Чернівцях, делегація Асоціації австрійських міст зупинилася у Києві.
Серед гостей — президент віденського ландтагу пан Йоган Рьомер, генеральний секретар Асоціації пан Крістін Прамбьок, депутати місцевих органів самоврядування австрійської столиці та інших міст країни.
У Львові австрійські депутати ділилися досвідом із збереження архітектурних середовищ історичних міст, в Івано-Франківську — з проблем зміцнення малого та середнього бізнесу задля розвитку міста, у Чернівцях — з питань соціальної політики та управління багатоетнічним містом.
За «круглим столом» у Київраді гості розповіли, які вимоги ставляться до місцевого самоврядування для вступу до Європейського союзу. Адже стратегічна мета України — також прагнення стати членом європейської спільноти, куди Австрію прийняли ще 1995 року.
Пан Крістін Прамбьок повідомив, що при ЄС створено робочу групу Асоціації міст країн — членів Європейського союзу, яка допомагатиме і передаватиме досвід містам країн, що планують увійти до Європейського союзу, і запросив представників України до співробітництва з цією робочою групою. Міському голові Олександрові Омельченку передано запрошення відвідати Відень.
З Києва австрійська делегація вилетіла до Криму. В Ялті гості обміняються досвідом з розвитку туризму та забезпечення привабливості міста для туристів за допомогою інвестиційних проектів.