Вервечка вантажівок з яблуками вишикувалася до Чернівецького олійно-жирового комбінату, який останніми роками, окрім основної продукції, опанував випуск яблучного концентрату, що йде на експорт у країни Європи.

Навіть на Спаса, який у нашому медовому та яблучному краї шанують по-особливому, до воріт підприємств з переробки плодів «Буковинапродукт», «Хотинфрукт» та ТзОВ прибували і прибували автомобілі, завантажені соковитими яблуками — цього року вони вродили на славу. Місцеві підприємства закуповують плоди по 20 копійок за кілограм, на чернівецьких базарах їх можна придбати по 80 копійок.
Як зауважив начальник управління сільського господарства облдержадміністрації Віталій Усик, цьогоріч природа щедро компенсувала селянам втрати на хлібі яблуками, грушами та виноградом. Шкода лишень, що садівники, як завжди, матимуть проблеми зі збутом гарного врожаю, якого колись вистачало для області і навіть для північних російських міст. З такою проблемою — величезним урожаєм томатів, перцю та огірків городники зустрічалися раніше, коли консервні заводи не змогли освоїти пропозицію, і на ринках області ціна, наприклад, на помідори, впала до 30 копійок, на огірки — ще нижче.