На диво спокійно завершилося обговорення питання на погоджувальній раді депутатських фракцій і груп — питання про порядок передачі Верховною Радою до Конституційного Суду законопроекту про внесення змін до Основного Закону країни. Про це на традиційній прес-конференції заявив Голова Верховної Ради Володимир Литвин. Він повідомив, що на погоджувальній раді було одностайно вирішено доручити йому, як главі парламенту, відправити новий законопроект про зміни до Конституції до КС за процедурою, що визначена відомою постановою парламенту. І ініціювати його розгляд як позачергового документа.
А ось стосовно документа, який передбачає голосування на сесійних засіданнях не один раз на тиждень у четвер, а щодня — позиції розійшлися. Чотири фракції висловилися за зміну нинішнього порядку голосування, але їхню позицію не можна вважати позицією усієї погоджувальної ради. За словами Володимира Литвина, у четвер на засіданні ВР буде винесено документ Адама Мартинюка, що передбачає збільшення днів прийняття рішень у ВР і, якщо цей документ не набере належної кількості голосів, то тоді, очевидно, вдадуться до спроби запровадити два дні голосувань на тиждень — у вівторок і четвер.
Відповідаючи на запитання журналістів, Голова ВР прояснив і деякі інші позиції парламенту з низки актуальних проблем. Про це у наступному номері «Голосу України».