Порядок денний четвертої сесії Верховної Ради, і зокрема розклад засідань на цьому тижні, був темою обговорення погоджувальної ради керівників депутатських фракцій і груп. Про насиченість планів парламентаріїв свідчить перелік питань. Протягом другого тижня роботи нинішньої сесії передбачено розглянути майже 90 питань. З них близько 20 —зініційовані урядом і Президентом. На додачу лідер фракції Юлія Тимошенко звернула увагу колег на потребу розглянути проект постанови про зміну Регламенту ВР з тим, щоб голосування проводити не лише у четвер, а щоденно. Визначитися, наголосила вона, має вся Верховна Рада. Водночас вона звернула увагу і на невиконання постанови ВР про порядок висвітлення роботи парламенту, за яку свого часу проголосувало більш як 300 народних депутатів. 
Йшлося про можливість вжиття заходів до тих, хто не виконує постанову. Аж до припинення бюджетного фінансування відповідного телеканалу. У цьому плані передбачено і розгляд у повторному першому читанні законопроекту про призначення керівників національних теле- і радіокомпаній України та про припинення їх повноважень. А також проект постанови про парламентські слухання «Стратегія розвитку національного телерадіоінформаційного простору» (проект депутата М. Томенка). На цьому самому засіданні Юлія Тимошенко, мабуть, у відповідь на підвищену увагу пана Піскуна, запропонувала відповісти взаємністю — заслухати інформацію Генерального прокурора. Адже, як було сказано, він уже рік працює, а над чим — Верховна Рада достеменно не знає (це питання у проекті документа було зазначене до розгляду на середу). Не менш актуальним вважають опозиційні депутати і розгляд питання про єдиний економічний простір, на чому наголосив Анатолій Матвієнко. До речі, у переліку питань, запланованих на четвер, є його проект постанови про проведення парламентських слухань «Єдиний економічний простір: виклики та ризики для України».
Голова Верховної Ради Володимир Литвин, який вів засідання, запропонував обговорити ці непрості пропозиції окремо.
Цього тижня парламентарії хочуть почути інформацію урядовців і з низки інших актуальних питань. На вівторок заплановано проведення дня уряду в ВР, де парламентарії сподіваються отримати інформацію стосовно дотримання органами виконавчої влади вимог законодавства під час проведення комплексу весняно-польових робіт і підготовки до збирання врожаю-2003, проведення жнивної кампанії.
Проекти постанов про проведення майже десяти днів уряду парламентарії розглянуть у четвер.
Цього самого дня парламентарії планують також визначитися і стосовно проведення майже півтора десятка парламентських слухань на різні теми. Зокрема, про державну політику в галузі повернення та компенсації втрачених (знецінених) заощаджень громадян, про реальні джерела наповнення держбюджету, про захист прав громадян України за кордоном, про загальнообов’язкове державне соціальне медичне страхування тощо.
У п’ятницю парламентарії планують розглянути законопроект про внесення змін до закону про свободу совісті та релігійні організації, а також не менш актуальний — про визначення Верховною Радою засад внутрішньої і зовнішньої політики України (автор О. Мороз).