Комітет із питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради створив робочу групу з підготовки до розгляду подань Генеральної прокуратури України від 8 та 14 липня про притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів України Юлії Тимошенко, Олександра Турчинова та Степана Хмари (фракція БЮТ). Очолив цю робочу групу перший заступник голови комітету Василь Гаврилюк, до її складу ввійшли народні депутати, члени регламентного комітету ВР, які представляють різні політичні сили в парламенті.

За словами голови комітету Валентина Матвєєва, новостворена робоча група вивчатиме матеріали подання Генпрокуратури, готуватиме це питання до розгляду в комітеті та надасть свої пропозиції для прийняття висновків стосовно обгрунтованості подань. Жодних часових обмежень для роботи цієї групи не встановлено, тобто, коли подання Генпрокурора щодо Ю. Тимошенко, О. Турчинова та С. Хмари розглядатимуть на засіданні парламенту, поки що невідомо. В. Матвєєв наголосив, що це питання хоча й набуло політичного забарвлення, є дуже делікатним, адже стосується долі народних депутатів. Тож буде винесено в сесійний зал парламенту лише після детального вивчення, висновків робочої групи та профільного комітету.
На першому під час нової сесії парламенту засіданні комітет також розглянув заяви народних депутатів України Геннадія Станецького, Миколи Чечеля, Миколи Кульчинського та Сергія Ларіна про обрання їх членами комітетів із питань соціальної політики та праці, із питань аграрної політики, у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів, із питань європейської інтеграції. Ці депутати отримали депутатський мандат на довиборах чи після того, як деякі народні обранці пішли працювати в уряд. Розглянуто також деякі законопроекти, які винесено на розгляд Верховної Ради, стосовно дотримання їх авторами вимог Регламенту.