Блок «Наша Україна» не пропонуватиме власний проект змін до Конституції. «У нас є законопроект, але ми не намагаємося подати його як альтернативу наявним», — повідомив Віктор Ющенко агентству «Інтерфакс-Україна».
Лідер «Нашої України» впевнений, що тільки за умови відкритого діалогу та порозуміння будь-який проект, запропонований будь-якою стороною, має реальні шанси пройти. У свою чергу, для кожного з проектів «Наша Україна» ставить як тест п`ять позицій. А саме: проведення виборів до Верховної Ради та місцеві представницькі органи на пропорційній основі; внесення змін до Конституції лише після виборів 2006 року; заборону народним обранцям переходити до інших фракцій; збереження безпосередніх виборів Президента та модернізації закону про місцеве самоврядування.
Відповідність цим важливим питанням засвідчить, чи йдеться про демократизацію суспільства, чи про працевлаштування кількох осіб, — впевнений Віктор Ющенко.
Лідер «НУ» повідомив також, що спільний законопроект, підготовлений депутатами та адміністрацією Президента, який дозволяє вибори глави держави парламентом, найближчим часом буде подано до Конституційного Суду. Там уже перебуває законопроект, підготовлений парламентською профільною комісією. Імовірно, на основі цих документів, після повернення їх з КС, і буде розроблено компромісний варіант.