«Україна зацікавлена у співпраці з такою шанованою структурою, що має десятилітній досвід роботи на світових ринках», — заявив заступник Голови ВР Олександр Зінченко під час учорашньої зустрічі з Генеральним секретарем Міжнародної торгової палати Марією Ліванос Каттауї.
Наша держава стала першою на теренах колишнього СРСР, яку відвідала генсек цієї організації. За словами пані Марії Ліванос Каттауї, приводом для візиту стала 5-та річниця заснування Українського національного комітету МТП. А мету пані генсек визначила так: МТП готова співпрацювати з Україною у підготовці бізнесу до змін, які очікують на нашу державу після її вступу то СОТ, сприяти розвитку підприємництва і бізнесу в Україні. І, нарешті, допомагати уряду, парламенту, судовій гілці влади України у виробленні правил та нормативних основ для ведення бізнесу.
Також Генеральний секретар МТП заявила про намір сприяти Україні у вступі до СОТ та наданні їй статусу країни з ринковою економікою, допомагати українським товаровиробникам у доведенні конкурентоспроможності їхньої продукції на зовнішніх ринках, зокрема у сфері високих технологій.
Щодо роботи ВР та Кабміну в напрямі «прозорості та передбачуваності» прийняття економічних рішень, то, за словами М. Л. Каттауї, за останні роки законодавча та виконавча влада зробила істотні кроки щодо поліпшення інвестиційного клімату та сприяння підприємницькій діяльності.