Футбол. Минулого вівторка на базі київського «Динамо» в Кончі-Заспі національна збірна України розпочала підготовчий збір перед завершальними матчами відбіркового турніру Євро-2004.
Як ми вже повідомляли, тренери викликали на цей збір 24 футболісти. Серед них київський динамівець Олег Гусєв та гравці донецького «Шахтаря» — Адріан Пуканич та Олексій Гай. Цих футболістів Павло Яковенко викликав у розпорядження молодіжної збірної. Однак, і це закон, останнє слово в питанні вибору гравців — за наставниками головної команди країни.
Замість названих футболістів до «молодіжки» закликано Олексія Бєліка («Шахтар»), Сергія Даниловського («Карпати»), котрі в початковому списку не значилися, і потенційних дебютантів 1985 року народження — Андрія Башлая («Динамо») та Дениса Голайду («Таврія»).
Колектив під орудою Павла Яковенка підготовку до поєдинків групового турніру, що залишилися, почав у понеділок на базі хокейного клубу «Сокіл» у Пущі-Водиці. До Донецька «молодіжка» вирушить рейсовим літаком сьогодні вранці. А національна команда працюватиме в Кончі-Заспі до завтра. На цей день заплановано виліт на Донбас.
До речі, матч національної команди України з Північною Ірландією обслуговуватиме бригада арбітрів з Німеччини на чолі з Вольфгангом Старком. А поєдинок «молодіжок» днем раніше проведуть судді з Хорватії на чолі з Драженко Ковачичем.
P. S. На момент написання цього матеріалу Андрій Шевченко не прибув до Києва. За повідомленням офіційного сайту «Мілана», футболіст відчуває біль у правій нозі після участі в матчі першого туру чемпіонату Італії, зіграному в понеділок проти «Анкони». Нагадаємо, що у цій зустрічі українець відзначився дублем, який приніс перемогу його команді. Італійські газети після гри «Мілан» — «Анкона» виставили Шевченку найвищу оцінку — 8 балів.
У прес-службі ФФУ зазначили, що, справді, коли розпочався збір національної команди, Шевченко був відсутній. Однак, за словами представника прес-служби федерації, імовірно, що він з’явиться найближчим часом. Хоча інформації про приїзд Шевченка у ФФУ немає.