Знову оприлюднено певнї особливостї у баченні політичної реформи. Так, Олександр Мороз в інтерв’ю журналістам сказав, що фракція Соціалістичної партії України підтримає проект конституційних змін у тому разі, якщо до нього буде включено норму про прямі всенародні вибори Президента України. У свою чергу лідер фракції Народно-демократичної партії, яка входить до складу парламентської більшості, Валерій Пустовойтенко заявив, що великі сумніви викликає обрання глави держави у наступному році на менший термін, аніж передбачено чинною Конституцією. Він також сумнівається у доцільності проведення у 2006 році парламентських виборів і обрання Верховною Радою Президента України, для чого потрібно понад 300 голосів. Водночас Валерій Пустовойтенко висловив задоволення новим проектом Основного Закону, оскільки у ньому знайшли найповніше відображення пропозиції НДП. Проте, на думку лідера народних демократів, для проведення конституційної реформи потрібно скликати Конституційну асамблею.
А перший секретар ЦК КПУ Петро Симоненко висловив упевненість у тому, що фракція комуністів підтримає рішення про направлення нового проекту Основного Закону до Конституційного Суду, бо до нього включені основні вимоги фракцій КПУ і СПУ. Петро Симоненко продовжує підтримувати пропозицію про вибори глави держави парламентом.
Водночас, як заявила лідер блоку БЮТ Юлія Тимошенко, лідери опозиційної четвірки продовжуватимуть консультації для вироблення спільної позиції щодо політичної реформи. «Наші фракції не дадуть зруйнувати конституційне поле нашої держави», — підкреслила вона. І лідери опозиційних фракцій, і тих, що входять до парламентської більшості, сумніваються у тому, що новий проект Основного Закону підтримають фракція «Наша Україна» та депутати-мажоритарники, оскільки новий проект містить положення про вибори народних обранців на пропорційній основі. Проте робити якісь висновки передчасно. Скоріше за все, сьогодні після засідання погоджувальної ради повністю проявляться позиції більшості депутатських груп і фракцій.