У переддень нового навчального року в оздоровчому таборі «Маяк» ВАТ «Мотор Січ» відбувся перший запорізький фестиваль шкільної преси. Ця прес-толока зібрала в мальовничому куточку на березі Дніпра юнкорів шкільних редакцій десяти газет, а також тих хлопців та дівчат, хто з надією очікує появи схожих видань у своїх гімназіях і ліцеях. До речі, в гостях у нашій редакції навесні побували юнкори газет «Вместе» і «Моторчик» («Мотор Січ»). Упродовж шести днів майбутні «акули пера» за допомогою наставників осягали в «Маяку» ази її величності Журналістики. Цьому сприяли семінари, заняття в майстер-класах, усілякі конкурси, в яких кожному надавалася можливість проявити свої таланти та здібності. 
Кращою визнано «Ліцейську газетку» класичного ліцею при ЗДУ. За журналістську майстерність відзначено газету «Кватирка» ліцею «Перспектива», а за верстку і дизайн — газету «Партія-93» гімназії № 93. В індивідуальних конкурсах відзначилися Катя Гапенко та Інна Стащук із Запоріжжя, Галя Корнєва з Гуляйполя і багато інших. Ніхто з дітей без нагороди додому не поїхав. 
— Призи дощем пролилися на учасників нашого фестивалю, — розповіла директор оздоровчого табору «Маяк» Світлана Вагнер. — Однак, думаю, це не запаморочить їм голови. Юні таланти самі переконалися, як їм необхідний фестиваль шкільної преси. Адже це не просто місце обміну досвідом, а й перевірка себе в журналістських конкурсах, можливість попрацювати в творчих лабораторіях, підвищити свій професійний рівень. Хочеться вірити, що незабаром матеріали за підписом учасників фестивалю ми знайдемо на сторінках солідних газет і журналів
Ні пуху ні пера, юні таланти! 
 
Запорізька область.