Уряд України продовжить обговорення документів щодо Єдиного економічного простору України, Росії, Білорусії і Казахстану (проекти угоди і концепції ЄЕП) 10 вересня. Тоді ж таки ухвалить відповідне рішення. Про це вчора повідомив Міністр економіки і з питань європейської інтеграції Валерій Хорошковський. «Сьогодні в тому вигляді, у якому документ є, ми його вважаємо сирим. І він має пройти певну процедуру», — сказав міністр. За словами В. Хорошковського, проекти документів буде направлено для аналізу в українські міністерства і відомства.
Учора уряд України заслухав інформацію з цих питань Першого віце-прем’єра, Міністра фінансів України Миколи Азарова і обговорив їх на своєму засіданні. 
В. Хорошковський зазначив, що під час засідання Кабінету Міністрів було висловлено багато зауважень і застережень, зокрема й «у рамках суперечності Конституції і законам України». Серед найгостріших моментів, про які йшлося під час обговорення проекту концепції ЄЕП, він назвав складність інтеграції водночас у два простори — Євросоюз і ЄЕП. Міністр також підкреслив, що документи щодо ЄЕП не повинні спричинити «втрати суб’єктності України».
За словами В. Хорошковського, навіть позначення єдиного митного союзу в документах призведе до того, що всі зовнішні контрагенти України по Світовій організації торгівлі і ЄС можуть переглянути свої угоди стосовно нашої держави. «У цьому зв’язку питання формулювань і чіткого відображення в документі позицій України стоїть досить гостро і вимагає доопрацювання», — заявив міністр.