Леонід Кучма, який перебуває з візитом у Москві, запевнив Володимира Путіна, що договір про Єдиний економічний простір буде підписано. До того ж Президент України пообіцяв, що угоду буде завізовано вже під час саміту СНД, що має відбутися 18—19 вересня в Ялті. Зокрема, він заявив журналістам: «У нас є підстави вийти на підписання цього документа і сподіватимемося, що буде все так, як ми говоримо одне одному і декларуємо в пресі». Президент РФ також дав зрозуміти своєму колезі, голові Ради глав держав СНД Леонідові Кучмі, що саміт в Ялті буде продуктивним лише в тому разі, якщо на ньому підпишуть угоду про ЄЕП.
(Про візит, а також про перспективи ЄЕП 
Утім, серед українських і російських експертів немає єдиної думки про ЄЕП. Так, Росія, поставивши свій підпис під цим документом, втрачає мільярди бюджетних рублів. В інтерв’ю «ГУ» заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Дмитро Сухопаров заявив, що «у російської сторони поки що немає оцінки ефективності та привабливості вступу в ЄЕП».
Але водночас цілком зрозуміло для обох сторін, що формування ЄЕП важливе для Росії з огляду збереження за нею геополітичного впливу на пострадянському просторі. Проблема створення ЄЕП, як зазначають багато експертів у Росії й Україні, лежить не в економічній площині, незважаючи на те, що обидві країни декларують європейський стратегічний шлях розвитку. Сьогодні головне питання — це питання довіри у відносинах Москви і Києва.
 
Москва.