Під третім проектом закону стосовно змін до Конституції України, який нещодавно напрацювала ініціативна група народних депутатів, уже підписалися 172 парламентарії. Про це заявив Голова Верховної Ради Володимир Литвин після вчорашньої наради керівників депутатських фракцій та груп. Протягом десяти днів на прохання керівників фракцій проводитимуться додаткові засідання груп, бо не всі народні обранці встигли ознайомитися з новим документом і подати свої пропозиції. За словами глави парламенту, абсолютна більшість депутатських фракцій зійшлася на тому, що третій документ радикальніший у частині перерозподілу владних повноважень.

Володимир Литвин переконаний: якщо підходи і бачення конституційної реформи будуть «взаємно виключні» і новий проект не набере у парламенті 226 голосів, тоді треба припинити будь-які розмови про політичну реформу та почати вирішувати інші нагальні питання.
Водночас, за словами Голови ВР, учасники наради зійшлися на тому, що реформування потрібно, бо нинішня система, закладена в Конституції, призводить до суперечок і протистоянь. На запитання про обрання Президента України парламентом, Голова ВР відповів, що у депутатів з цього приводу діаметрально протилежні думки, і «тут нас чекають відповідні дебати». Оскільки деякі стверджують, що узурпувати владу не можна, посилаючися на відповідну статтю Основного Закону, в якій передбачено, що народ — носій і джерело влади. Деякі застерігають: нинішній склад ВР не уповноважений виконувати додаткові функції, зокрема, і обирати Президента. Проте, на переконання Володимира Литвина, за Конституцією Верховна Рада уповноважена вносити відповідні зміни до Основного Закону.
Глава парламенту також зазначив, що з наближенням президентських виборів змінюватиметься динаміка розстановки політичних сил: якщо рейтинг якогось кандидата зростатиме —зменшуватиметься зацікавленість внесення змін до Конституції.