Заступник Голови Верховної Ради України Олександр Зінченко наприкінці минулого тижня провів низку переговорів в Анкарі і Стамбулі з керівництвом Туреччини, під час яких сторони високо оцінили перспективи двосторонніх відносин обох держав і зазначили, що наше співробітництво є системним та багатогалузевим. Під час зустрічі О. Зінченка з прем’єр-міністром Туреччини Реджепом Ердоганом було обговорено питання співробітництва в сфері економіки, культури і освіти. 
Р. Ердоган висловив зацікавленість у співробітництві в галузі авіабудування та використанні української авіатехніки, яку виробляють АНТК імені Антонова та Харківський авіаційний завод, для пасажирських і вантажних перевезень. Під час перебування О. Зінченка в Туреччині український вантажопасажирський літак Ан-74 було представлено широкому колу фахівців. Він здійснив демонстраційний політ, присвячений дню збройних сил Туреччини (30 серпня). О. Зінченко і Р. Ердоган обговорили питання розвитку транспортних коридорів, зокрема будівництва в Україні швидкісних автомагістралей і участі будівельних компаній Туреччини в будівництві їх окремих ділянок, а також можливість участі турецької сторони в інвестуванні таких проектів.
Р. Ердоган висловив думку, що товарообіг на рівні 1,4 млрд. доларів не відповідає потенціалу України і Туреччини. За його словами, перспективним є розвиток туристичної галузі. Сторони позитивно оцінили спрощення візового режиму між двома країнами. Заступник Голови Верховної Ради України і прем’єр-міністр Туреччини наголосили на необхідності розвитку міжнародного співробітництва обох країн у рамках ЧЕС, РЄ, НАТО.