Лідер парламентської партії «Трудова Україна», голова Національного банку України Сергій Тігіпко вважає малоймовірним внесення змін до Конституції щодо виборів Президента країни Верховною Радою. «Оцінюючи всі політичні події, я такий варіант вважаю малоймовірним. 300 голосів буде важко знайти», — сказав він.
На думку С. Тігіпка, в запропонованому варіанті конституційних змін Президент залишається «дуже слабким». Як підкреслив глава «Трудової України», у Президента має бути право розпускати Верховну Раду й відправляти у відставку Кабінет Міністрів. «Якщо навіть Президент обиратиметься Верховною Радою, принципово, щоб він був над політичними подіями і свого часу міг звільнити Кабінет Міністрів, який у тому варіанті отримує надзвичайно серйозні повноваження. Особливо в особі прем’єр-міністра. Це — канцлер», — прокоментував проект голова НБУ.

Відповідаючи на запитання про можливу кандидатуру єдиного претендента на пост президента від тих, хто підписав угоду партій більшості, С. Тігіпко зазначив, що порушувати це питання поки що передчасно.