Українці — велика нація, і нас у світі мають приймати за рівних та рахуватися з нашою країною. Про це заявив Голова Верховної Ради Володимир Литвин на вчорашній зустрічі зі студентами історичного факультету Київського національного університету ім. Т. Шевченка. А для початку, на його переконання, треба позбутися комплексу меншовартості, який започаткували російські і польські літописці.
Вітаючи спудеїв із Днем знань і посвяченням у студенти, глава парламенту, до речі, колишній випускник історичного факультету, наголосив, що знання історії є визначальними у житті людей, особливо для політиків. Голова ВР закликав майбутніх державотворців добре вивчати історію, оскільки багато нинішніх проблем маємо через погане знання минулого. Крім того, переконаний він, усі, й історики зокрема, повинні працювати на позитивний імідж України, а не «формувати патріотизм гноблених і принижених, посилаючися на гірку долю і Чорнобильську трагедію».
Говорячи про те, що багато парламентаріїв займаються історією, В. Литвин припустив можливість створення найближчим часом міжфракційного об’єднання істориків.