Учора в Пекіні завершився перший раунд шестисторонніх переговорів з «корейської ядерної кризи». Наступного разу представники КНДР, США, Республіки Корея, Японії, Китаю та Росії зустрінуться у жовтні, знову в Пекіні. У можливості майбутньої зустрічі до останнього часу багато хто сумнівався. Тузом у рукаві став чотириетапний план ліквідації ядерної програми, який делегація КНДР запропонувала для обговорення останнього дня переговорів. При цьому підписання плану Пхеньян пов’язав з можливістю продовжити переговори в майбутньому.

Зокрема, КНДР запропонувала, аби США відновили поставки мазуту й істотно розширили продовольчу допомогу. У відповідь Пхеньян оголосив про відмову від воєнної ядерної програми. Другий етап — підписання з Вашингтоном договору про ненапад. Пхеньян зобов’язується прийняти зарубіжні інспекції для перевірки його ядерних об’єктів та припинити використання радіоактивних матеріалів. Третій етап — встановлення дипвідносин зі США і Японією. І, нарешті, КНДР готова повністю ліквідувати свої ядерні об’єкти, але лише в разі, якщо їй допоможуть створити альтернативні джерела енергії.
Після того, як Держдепартамент США дав зрозуміти, що запропонована програма неприйнятна, представник КНДР залишив переговори. Однак наступна зустріч усе-таки запланована. Якщо в грі не з’являться нові карти.