«Локомотив» (Росія, Москва) — «Шахтар» (Україна, Донецьк). 3:1. Голи: Ашветія, 20, 45, Левандовський, 71, Ігнашевич, 86, з пенальті.
«Локомотив»: Овчинников, Нижегородов, Лекхето, Ігнашевич, Ізмайлов (Сенников, 88), Маминов, Лоськов, Бузникін (Леандро, 65), Євсєєв, Хохлов, Ашветія.
«Шахтар»: Плетикоса, Тимощук, Попов, Бахарев, Вукич (Срна, 77), Воробей, Левандовський, Гай, Пажин (Бєлік, 90), Брандау (Агахова, 69), Рац.
Арбітр — Ален Гамер (Люксембург).
27 вересня. Москва. Стадіон «Локомотив». 17 градусів. 29 000 глядачів.
І цього разу гірники не здолали бар’єр кваліфікації до групового турніру Ліги чемпіонів. Гості хоча і не поступалися суперникові, але прикро помилялися, що й призвело до поразки. Невпевнено зіграли Пажин і Тимощук, а Гай діяв проти Хохлова так, що арбітр призначив пенальті. І це за чотири хвилини до закінчення матчу, коли рахунок був 2:1 на користь залізничників, але цілком влаштовував донеччан. Яка доля чекатиме на Бернда Шустера у «Шахтарі», дізнаємося вже незабаром. Перше завдання Ахметова, напевне найголовніше, він не виконав.
Журналісти запитали самого пана Шустера, чи не збирається він подати у відставку після вильоту «Шахтаря» з розіграшу Ліги чемпіонів? На що німецький фахівець емоційно відреагував, мовляв, на дурні запитання не відповідає. Надалі німець був дипломатичний і коректний: «Обидві команди були гідні виходу до групового раунду. Результат визначив другий гол, забитий незадовго до перерви, коли «Локомотив» скористався помилками нашої оборони. Я незадоволений поганим завершенням атак у нашому виконанні, однак вдячний Плетикосі за його впевнену гру. Третій гол нам забили з пенальті, другий зі стандартного положення. На жаль, можу констатувати, що результат двобою вирішив пенальті в наші ворота, а також не призначений одинадцятиметровий у ворота Овчинникова. Позначилася відверта неповага до «Шахтаря», але я не буду заперечувати рішень арбітра. Не можу сказати, що «Локомотив» здивував. Я чекав, що він буде діяти агресивно в нападі. По гарячих слідах влаштовувати команді розбір польотів не буду. Нехай пройде ніч, після чого проаналізуємо, що сталося. Сезон триває...»