На позачерговій сесії Верховної Ради АРК депутати внесли зміни до бюджету автономії. Він поповнився 89,5 млн. грн. компенсації від прибутків «Союзу-Віктану», який переїхав у Київ. Крім того, автономія отримала понад 3 млн. грн. на забезпечення норм закону про мінімальну зарплату та ще 15,5 млн. гривень, планованих раніше.
Оскільки у кримському бюджеті виявилися «вільні» гроші, депутати надали в розпорядження Сімферополя один мільйон, решту — в інші регіони півострова.
Відомий кримський санаторій «Ай-Даніль», що нині підпорядкований кримському главку міліції, вирішено продати Маріупольському металургійному комбінату з огляду на запропоновану ним суму викупу — не менше 27,5 млн. грн. і направити виручені кошти на будівництво української гімназії в Сімферополі.
Відповідаючи на запитання про суму продажу, вибір покупця і витрату отриманих коштів, кримський прем`єр Сергій Куніцин запевнив, що вартість об`єкта, збудованого 20 років тому, нижче названої, а Крим уперше має можливість продати свою власність, а не передати її безплатно якомусь держвідомству, як це було досі.
До того ж півострову давно час мати українську школу, яка не тіснилася б у прилаштованому дитсадку, а мала своє сучасне приміщення. Директор гімназії Наталя Руденко подякувала Голові ВР АРК Борису Дейчу, який півроку тому взявся вирішити питання «бездомності» гімназії, а також депутатам за увагу до проблем українства на півострові.
Голові кримського парламенту Борисові Дейчу, днями нагородженого перед своїм 65-літтям орденом Ярослава Мудрого п`ятого ступеня, депутати присвоїли звання «Почесний кримчанин», повідомляє наш власний кореспондент Віктор ХОМЕНКО.