Кіровоградське районне відділення Пенсійного фонду в рамках реформування системи запровадило унікальну технологію з виплати пенсії в селі Соколовка. Отримувачі державних коштів належно оцінили ноу-хау, про що свідчать численні усні та письмові звернення селян.
Спеціалісти ще не дали офіційної назви нововведенню, тому, не претендуючи на винагороду, пропоную назвати його заспинною технологією примусового (свавільного) надання послуг.
А суть її в тому, що одного дня працівники районного відділення фонду, вочевидь, з метою поліпшення обслуговування, усіх пенсіонерів села перевели на пенсійні картки приватного банку. Він і видавав гроші селянам у серпні. Ті, хто не одержав їх, змушені були їхати в місто. Ця революція відбулася без згоди пенсіонерів, які тепер вимагають повернути їх в лоно Ощадбанку і пошти, яка розносила пенсії по домівках.
— Якщо цього не трапиться, ми змушені будемо закрити поштове відділення, — зазначає директор Кіровоградської дирекції «Укрпошти» Олександр Зазимко. — Дивує, що представники районного відділення Пенсійного фонду, порушивши угоду з нами, навіть не поінформували про своє нововведення.
Про це саме повідомила і начальник обласного правління Ощадбанку Людмила Маркіна.
— Дії районного відділення Пенсійного фонду, м’яко кажучи, некоректні і неправомірні, — зазначила Людмила Володимирівна.
Залишаєтьcя сподіватися, що заспинні технології не запроваджуватимуть зазначеним методом.