Київський міський голова Олександр Омельченко підписав розпорядження про створення робочих груп для розв’язання житлових проблем представників деяких будинків, які вже протягом кількох днів пікетують будинок мерії.

Як повідомив прес-секретар міського голови Василь Метерчук, створено дві робочі групи — для вивчення проблем мешканців будинків, розташованих на вулицях Козачій, Стальського і Куренівській, а також скарг мешканців деяких будинків по вулицях Горького і Саксаганського з приводу будівництва висотного будинку ЗАТ «Познякижилбуд» на розі цих двох вулиць.
Представники робочих груп мають намір виїхати на місце і провести зустрічі з мешканцями. Крім того, О. Омельченко збирається сам зустрітися з мешканцями цих будинків.
В. Метерчук також повідомив, що за розпорядженням міського голови ЗАТ «Познякижилбуд» від сьогодні припинило всі будівельні роботи до розв’язання конфлікту з мешканцями розташованих поблизу будинків.
Проте мешканці низки будинків продовжують пікетувати будинок мерії. Дехто з них голодує. Вони розташувалися на принесених із собою ковдрах і розкладачках на сходах мерії.
Водночас близько 500 представників деяких громадських організацій столиці біля будинку мерії провели акції на підтримку міського голови Києва Олександра Омельченка.
У зверненнях учасників мітингів зазначається, що система місцевого самоврядування, а також громадянські права киян опинилися під загрозою.
«Олігархічні сили відкрито і відверто налаштовують столичну територіальну громаду проти законної і всенародно обраної влади, використовуючи брудні методи шантажу і підкупу», — йдеться у зверненнях.
 
Київ.