Леонід Кучма готовий підтримати ідею виборів президента парламентом у разі потреби. Про це глава держави заявив журналістам у Новгороді-Сіверському (Чернігівська область).

При цьому він нагадав, що виступає за обрання президента народом і наголосив, що в реалізації конституційної реформи «готовий іти назустріч настільки, наскільки готові йти опозиційні сили».
Крім того, Леонід Кучма заявив, що в рішенні питання перебування на посадах державних службовців, які досягли граничного віку — 65 років, буде керуватися законом. «Якщо це не подобається парламенту — будь ласка, внесіть зміни, я цей закон підпишу», —сказав глава держави.
На запитання журналістів щодо чуток про можливу відставку київського голови Олександра Омельченка з посади голови Київської міської державної адміністрації з огляду на досягнення ним 65-річного віку Кучма відповів: «Стежте за пресою». (Закінчення повноважень Омельченка у зв’язку з досягненням ним 65 років стосується лише посади голови Київської держміськадміністрації). У свою чергу, Олександр Олександрович заявив, що обіймає посаду «по праву і за законом».
«У мене одна відповідь на це запитання — кожен має діяти відповідно до Конституції і закону. Якщо ми поважаємо свою державу, то необхідно поважати закон, працювати за ним і жити», — наголосив він під час прес-конференції, відповідаючи на запитання журналістів з приводу своєї можливої відставки.
Як зазначив секретар Комітету Верховної Ради з питань державного будівництва і місцевого самоврядування народний депутат Борис Безпалий (фракція «Наша Україна»), розмови про можливу відставку О. Омельченка у зв’язку з досягненням ним 65-річного віку «за межі чуток вийти не можуть».
Б. Безпалий нагадав, що оскільки посада міського голови Києва є виборною, то на неї не поширюється віковий ценз.