Лідери фракцій і груп більшості підтримують відкликання президентського законопроекту щодо змін у Конституції і розробку парламентсько-президентського варіанта такого законопроекту.

Керівник фракції СДПУ(о) Леонід Кравчук вважає, що Президент пішов на це для того, щоб політична реформа відбулася.
Л. Кравчук повідомив, що вже ознайомився з новим законопроектом і що цей документ ДОКОРІННО відрізняється від депутатського і президентського законопроектів, раніше направлених до Конституційного Суду. «Це дійсно парламентсько-президентський варіант, у якому основні акценти ставляться на створенні нової системи влади».
У новому законопроекті запропоновано, щоб парламентська коаліція формувала уряд, Кабінет міністрів за поданням прем’єр-міністра призначав глав обладміністрацій і керівників усіх органів центральної влади. Згідно з законопроектом, президента обиратиме парламент у 2006 році.
«Це буде і дешевше, це буде і зручніше, і нічого обирати всенародно президента, якщо в нього обмежені повноваження», — переконаний Л. Кравчук.
Лідер фракції «Аграрії України» Катерина Ващук вважає, що в погодженого законопроекту «більше шансів пройти через Верховну Раду, тому що головна його мета — зміни структури влади в Україні, вдосконалення влади». За її словами, до кінця цього тижня депутати фракції аграріїв зберуться для обговорення запропонованого законопроекту і підтримають пропозицію про обрання президента парламентом. «Менше буде ажіотажу навколо виборів президента, менше розколу суспільства, менше коштів витрачатиметься і спокійніше пройде процес передачі влади, а отже, вона буде стабільнішою», — робить висновок депутат, повідомляє «Інтерфакс—Україна».