12-та річниця незалежності України назавжди запам’ятається Марії Михайлівні Малишевій та Ніні Іванівні Бучко, які мешкають у будинку на вулиці Калича в Балаклаві. Пенсіонерки (колишні рибачка та вчителька) отримали справді царський дарунок від держави. Жодної копійчини не довелося їм заплатити ні за газопровід, ні за нову пічку — за все сплатила держава. Дотепер жінки були змушені купувати скраплений газ по 48 гривень за балон. І вистачало його на місяць-півтора. А віднині, згідно з лічильником, що теж встановлений безплатно, блакитне паливо коштуватиме їм лише 2—3 гривні на місяць.
Одразу в шести будинках по вулиці Калича, а це 25 квартир, до Дня незалежності пекли пироги на природному газі. За 2—3 тижня до газової магістралі під’єднають ще 22 квартири, де основні роботи вже завершено.
Газифікацію будинків депутат міськради Валерій Саратов вважає головним своїм завданням в окрузі. І намагається працювати так, щоб до завершення його депутатських повноважень всі будівлі старої Балаклави було газифіковано. Виборці вірять йому, люблять свого депутата — колишнього голову Балаклавської держадміністрації, про що із задоволенням говорили на імпровізованому мітингу на честь видатних подій. І шампанське пили за рідну державу, за здоров’я депутата, за те, щоб усі їхні накази спромігся виконати. А щодо цього сумнівів немає, бо й жителі округу не сидять склавши руки. Велику допомогу депутатові надає Рада старої Балаклави, яку очолює Наталя Косьміна. Кожного місяця 30—40 членів ради разом із депутатом обговорюють нагальні проблеми найстарішого куточка міста, де й живуть переважно саме ветерани. І колегіально вирішують, кому треба допомогти насамперед, а хто й зачекати може.
До Дня незалежності прийшов газ і в село Хмельницьке Балаклавського району. Просто на мітингу голова Севастопольської держадміністрації Леонід Жунько підписав розпорядження про надання ще 179 тисяч гривень для повного завершення робіт з газифікації села. Вже до нового року селяни забудуть, що таке вугілля та дрова. Хмельницьке — перший населений пункт сільської зони Севастополя, що отримав природний газ.
 
Севастополь.