Влада має бути відкрита і контрольована з боку громадянського суспільства та засобів масової інформації. Про це заявив заступник Голови Верховної Ради України Олександр Зінченко під час учорашньої зустрічі з делегацією Спілки молодих державних службовців Німеччини на чолі із заступником Голови cпілки Йоргом Гольцмером.

На думку заступника Голови ВР, першочерговим завданням адміністративної реформи в Україні є створення незалежної, професійної, чесної, сильної державної влади, відокремленої від бізнесу. Крім того, необхідний і «нормальний розподіл влади» між Президентом, парламентом і Кабінетом Міністрів, за якого гілки влади не виконуватимуть не властиві їм функції. Зміни до Конституції, за словами О. Зінченка, мають «правильно прописати функціональні обов’язки всіх гілок влади».
Заступник Голови ВР зазначив, що між Україною і Німеччиною склалися плідні відносини на рівні парламентів, представників ділових кіл, регіонів та громадських організацій.
Проти «мобілізації»
Депутати Луганської облради не згодні з пропонованим розподілом доходів місцевих бюджетів на 2004 рік. Вони вважають, що збільшення «мобілізації» доходів місцевих бюджетів на 152,6 млн. грн., тобто у 2,5 разу, перевищує середні показники збільшення доходів загалом по країні». Водночас має зрости й обсяг видатків на 82,7 млн. грн., що удвічі менше за прогнозовану доходну частину. За прогнозами Мінфіну, скажімо, зростання доходів у Кіровську на 2004 рік збільшено удвічі, а в Марківському і Кремінському районах — на 185 и 167 відсотків. Здійснення таких прогнозів, вважають депутати, поставить під загрозу фінансування першочергових видатків місцевих бюджетів і спричинить соціальну напруженість у регіоні.
 
Луганськ.