Обласний бюджет, який було затверджено в розмірі майже 61,5 мільйона гривень, несподівано приніс хмельниччанам приємні сюрпризи. На позачерговій сесії обласної ради із задоволенням констатували: власні доходи перевищили заплановані на 1,2 мільйона. Багатими джерелами виявилися надходження від видачі ліцензій на впровадження певних видів діяльності та право на торгівлю алкогольними і тютюновими виробами, інші додаткові платежі. До того ж майже два мільйони гривень надійшло до обласного бюджету із державного для встановлення визначених законом норм мінімальної заробітної плати.
Отож депутати вирішили одразу з користю розпорядитися додатковими грошима. Віньковецький, Деражнянський, Кам’янець-Подільський і Новоушицький райони зможуть отримати додаткові субвенції в розмірі півтора мільйона гривень. Ці території особливо потерпіли від спеки і неврожаю, кошти вкрай необхідні для закупівлі насіння і проведення осінньої посівної.
Як зазначив голова облради Анатолій Овчарук, збільшення видатків бюджету майже на чотири мільйони гривень — це не паперові показники, а реальні гроші, котрі вже найближчим часом почнуть надходити за призначенням і працюватимуть на економіку краю.
 
Хмельницький.