Україна зацікавлена в участі наших підприємств у реалізації проектів з відбудови Афганістану. Цю тему обговорювали вчора на зустрічі глав МЗС України та Афганістану Анатолія Зленка і Абдулли Абдулли, повідомляє «Інтерфакс-Україна».
Під час спільної прес-конференції Анатолій Зленко заявив, що Україна запропонувала свої послуги Афганістану з відбудови електроенергетичної системи, шляхів і мостів, систем водопостачання, іригаційних систем та житла. Також обговорювалася можливість участі української сторони в будівництві трансафганського газопроводу, що, як плановано, пролягатиме по території Афганістану, Туркменистану та Пакистану.
За словами Анатолія Зленка, сторони обговорили і перспективи співробітництва у військово-технічній сфері. «Ми знаємо, що афганська сторона раніше і тепер потребує відповідного військового обладнання, амуніції, що їх Україна готова надати».
У свою чергу, Абдулла Абдулла заявив, що Афганістан вітає участь українських підприємств у відбудові країни. Кажучи про перспективи двостороннього співробітництва у військово-технічній сфері, міністр зазначив, що «Афганістан також потребує допомоги в розмінуванні протипіхотних мін».
За підсумками переговорів підписано протокол про співробітництво між зовнішньополітичними відомствами двох країн.