У Соколі Кам’янець-Подільського району кожен із 290 гектарів дав по 26,2 центнера. Ячмінь уродив по 25 центнерів. У районі середня врожайність наполовину нижча, а за темпами збирання він пасе задніх в області.
Гарні види у сокільчан на врожай кукурудзи, сої, цукрових буряків.
— Рослинництво піднімаємо завдяки продуктивному тваринництву, — каже керівник агрофірми «Мрія», заслужений працівник сільського господарства України Сергій Кротік. — 20 тисяч тонн органічної поживи вивезли на лани торік, тому й маємо результат. Не уявляю жодних результатів без ферм. Нині докупили ще 80 телят, прагнемо не лише зберегти, а й збільшити поголів’я.
На фермах створено гарні побутові умови для працюючих: після вранішнього доїння обов’язково частують доярок гарячими млинцями та чаєм, смачний і копійчаний тут обід. Утім, як і для трудівників інших ланок.
Щоб прогодувати стадо взимку, в «Мрії» вже заклали 500 тонн силосу. І це практично за посушливі два місяці. А звільнені площі без зволікання готуються під наступний урожай.
Завдяки чому господарство Сергія Кротіка стало прикладом для району і області? Чому ж, маючи таку школу передового досвіду, район пасе задніх? До Сокола їдуть лише на помпезне свято першого снопа чи обжинок, і не поспішають сюди по щоденну науку. Сергій Кротік, утім, завжди готовий створити тут навчальну базу, допомогти колегам налагодити справи на місцях. Секретів він ніколи не приховує. Як і болю за занедбану землю, обдерті села, убогих трударів із багатолітнім смутком в очах.
 
 
 
Хмельницька область.