Шахи. Чемпіон світу українець Руслан Пономарьов не виконав вимогу Всесвітньої федерації шахів (ФІДЕ) підписати 25 серпня до 17-ї години за київським часом контракт на проведення з 18 вересня по 7 жовтня в Ялті зустрічі з росіянином Гаррі Каспаровим.
Це інформація оргкомітету із проведення матчу, який очолює Прем’єр-міністр України Віктор Янукович. Отже, зустріч опинилася під загрозою зриву. Пономарьов наполягає на вилученні з контракту всіх згадувань про можливість заміни керівництвом ФІДЕ гравців зустрічі, повернення до затвердженої раніше редакції правил, в якій був відсутній додатковий день відпочинку перед тайм-брейком, на призначенні одним із двох арбітрів матчу російськомовного судді і проведенні антидопінгового аналізу в акредитованій лабораторії будь-якої країни, крім Росії та України.
Оргкомітет передав ці пропозиції президентові ФІДЕ Кірсану Ілюмжинову 23 серпня, але поки що не отримав відповіді. Хоча під час телефонних розмов представники ФІДЕ висловлювали готовність прийняти деякі зі згаданих пропозицій. Оргкомітет звернув увагу на ультимативний характер вимог до Руслана Пономарьова з боку ФІДЕ, а також на постійні погрози замінити його в матчі іншим гравцем.
Руслан Пономарьов офіційно повідомив організаторам матчу, що ультимативність позиції ФІДЕ змушує його розглядати можливість звернення до Президента України Леоніда Кучми з проханням скасувати розпорядження про проведення матчу в Ялті.