У зв’язку з намаганням окремих політичних сил спричинити соціальне напруження у столиці прес-служба Київської міської держадміністрації виступила із заявою.

«Добре відомі киянам мотиви цих дій, — наголошується у документі, —налаштувати столичну громаду проти своєї влади, будь-що домогтися усунення з посади Олександра Омельченка, привести до керівництва містом людину, яка відкрила б пряму дорогу до задоволення давно омріяних меркантильних інтересів олігархічних груп».

У заяві зазначається, що, втративши надії реалізувати свої наміри під час виборів київського міського голови та після невдалих спроб позбутися безкомпромісного, а тому незручного для них керівника столичної влади шляхом брудних підкилимних інтриг, опоненти Олександра Омельченка не заспокоїлися.

У хід пішли найбрудніші розробки найнятих політтехнологів, які реалізуються через підконтрольні згаданим політичним силам засоби масової інформації.

Нещодавно на боці «благодійників» киян знову засвітилися «борці» за народне щастя Вадим Гладчук та Дмитро Корчинський.

Не заглиблюючись у деталі конфлікту, зініційованого так званим братством Корчинського, прес-служба заявляє, що Київський міський голова розпорядився розв’язати житлові проблеми частині сімей, які мешкають у будинках по вулицях Салютній, Туполєва та проспекту Перемоги, які перебувають на квартирній черзі і мають правові підстави на одержання житла раніше, ніж почали організовувати акції протесту. Тому вихваляння пана Корчинського перед телекамерами, нібито він «видавив» з міської влади 40 квартир, є дешевою спекуляцією, констатує документ.

Із заявою звернулася Спілка жінок Києва, яка, зокрема, висловлює своє обурення з приводу кампанії, що розгорнулася в окремих ЗМІ стосовно перебування Олександра Омельченка на посаді київського міського голови.

На вчорашній прес-конференції, присвяченій соціально-економічному розвиткові столиці за сім місяців, київський міський голова Олександр Омельченко розповів, зокрема, і про ситуацію, що склалася із забезпеченням киян житлом.

Незважаючи на те, що ринок житла у місті наповнений і є достатній вибір, на черзі за житлом стоять 150 тисяч киян — у 1990 році черговиків було 220 тисяч осіб.

Проблема загострилася тому, що у Києві нараховують 513 гуртожитків, які у минулому належали підприємствам так званого союзного підпорядкування. У цих гуртожитках мешкає майже 70 тисяч осіб. Кожен четвертий не має на це жодних законних підстав. Підприємства від гуртожитків фактично відмовилися, більшість жителів стали безробітними. В гуртожитках майже 20 років не робили ремонти, умови там жахливі.

З ініціативи Київради 55 гуртожитків взято на баланс міста. 14 з них вже відремонтовано і переплановано, де мешканці одержали понад 1000 квартир.

Проблема ця складна і важка, вирішуватиметься вона цивілізовано, а не на руку політичним спекулянтам на зразок так званого братства, яке Олександр Олександрович назвав «розбратством».

Водночас розв’язувати житлову проблему за рахунок киян, які на законних підставах багато років стоять у черзі (серед них інваліди, чорнобильці, малозабезпечені сім’ї та інші пільгові категорії), влада Києва не допустить.

Третій рік поспіль у Києві споруджується мільйон квадратних метрів житла, 20 відсотків якого йде на розв’язання цих проблем. Найближчим часом будівництво житла передбачено збільшити до 1 млн. 200 тисяч квадратних метрів щорічно, запевнив київський міський голова.