Олена Чуб, 79-річна спортсменка із села Яреськи Шишацького району, за чотири роки виступів на міжнародних змаганнях здобула 19 медалей! Нещодавно на чемпіонаті світу з легкої атлетики серед ветеранів, який відбувся в американському Пуерто-Рико, на стадіоні з динаміків тричі лунало: «Олена Чуб! Україна!» — за срібло і дві бронзи, які прабабця виборола серед чотирьох тисяч учасників із сімдесяти восьми країн!
Усе своє трудове життя вона була вчителем фізкультури в Києві, а після виходу на пенсію оселилася на малій батьківщині у селі Яреськи. Коли Україна здобула незалежність, Олена Федорівна стала тренувати юнацьку... футбольну команду. А щоб зовсім не нудьгувати, взялася будувати в селі стадіон! І таки втілила задумане в життя.
Прориву на міжнародну арену сприяла ювілейна зустріч випускників Київського інституту культури, де подруга юності порадила взяти участь у змаганнях ветеранів. Наступного ранку чиновникам Держкомспорту було представлено ветерана, який «подає надії». Це було на початку червня, а вже у вересні вона поїхала до Італії захищати кольори національної збірної молодої держави...
Відтоді без нашої знаменитої землячки не обходиться жодне важливе змагання серед ветеранів: вона однаково успішно виступає і на лижних трасах, і на бігових доріжках, у змаганнях зі спортивної ходьби. Її вже знають у Чехії, Іспанії, Австралії, Австрії, Канаді, Англії, Італії, Америці.
«Спершу, — пригадує Олена Федорівна, — доводилося навіть доводити, що є така держава Україна, зате тепер як гордо й радісно стає на душі, коли звучить наш гімн...»
Утім, і чергові перемоги не сповна задовольняють Олену Федорівну. Упевнена, що показувати кращі результати їй, як завжди, не дають змоги фінанси. Проте постійно виручає голова Солом’янської райдержадміністрації Києва Іван Сидоров.
І все-таки, на тверде й непохитне переконання ветерана, головне, що допомагає їй перемагати та й загалом виживати, це — рух.